ДИСКУСИИ
JINX+
JINX+ MTT
JINX+ CASH
JINXPOKER.NET
ПОКЕР СТРАТЕГИИ И ДИСКУСИИ
OFF TOPIC
ДИСКУСИЯ
13 Apr 2012 13:07
[200 NL] AQ, 200bb bluff vs reggish
http://jinxpoker.net/users/miserry/hands/10758

reggish guy, 20% Open raise от МП, предполагам, че изолира малко по-wide.

Не го 3бетвам пре, защото фолдва много вс 3бет.

Сбет флоп му е 72%, като фолдва 43% срещу рейз, което ми говори, че ще продължава с горе-долу среден до слаб рейндж от ръце.

Срещу колинг рейнджа му имам 2 оверс + бд нът фд дроуве, и ми се струва напълно ок да чек/рейзна тоя борд, с план да блъфирам later streets, предвид, че ще ме колва с ръце, които трудно ще стигнад до шоудаун и срещу които имам екуити.

Търна подобрява малко неговия рейндж, защото има ТТ/JT в него, но ми дава доста екуити.
Очаквам тук да ме рейзне с ТТ, като мога да предполагам, че ще 3бетне на флопа другите сетове (нямам история с него, само около 1к ръце нищо интересно).

Ривъра като цяло е лоша блъф карта, защото опонента може да си помисли, че няма да вбетна сетовете си там, но не знам на кое ниво мисли и очаквам да фолдва Jx, overpairs, а ако очаквам да фолдва тези ръце, то остава да ми колва на ривъра само с 99, та според вас шов ривър ок ли е и къде е грешката в мисловния ми процес по време на ръката ?
13 Apr 2012 13:07
http://jinxpoker.net/users/miserry/hands/10758

reggish guy, 20% Open raise от МП, предполагам, че изолира малко по-wide.

Не го 3бетвам пре, защото фолдва много вс 3бет.

Сбет флоп му е 72%, като фолдва 43% срещу рейз, което ми говори, че ще продължава с горе-долу среден до слаб рейндж от ръце.

Срещу колинг рейнджа му имам 2 оверс + бд нът фд дроуве, и ми се струва напълно ок да чек/рейзна тоя борд, с план да блъфирам later streets, предвид, че ще ме колва с ръце, които трудно ще стигнад до шоудаун и срещу които имам екуити.

Търна подобрява малко неговия рейндж, защото има ТТ/JT в него, но ми дава доста екуити.
Очаквам тук да ме рейзне с ТТ, като мога да предполагам, че ще 3бетне на флопа другите сетове (нямам история с него, само около 1к ръце нищо интересно).

Ривъра като цяло е лоша блъф карта, защото опонента може да си помисли, че няма да вбетна сетовете си там, но не знам на кое ниво мисли и очаквам да фолдва Jx, overpairs, а ако очаквам да фолдва тези ръце, то остава да ми колва на ривъра само с 99, та според вас шов ривър ок ли е и къде е грешката в мисловния ми процес по време на ръката ?
13 Apr 2012 14:45
Според мене той има повече 9x комбота отколкото ние.Особено с нашата линия не виждам да имаме повече от 2-3 9x комбота.И тоя ако е некъв мислещ би колнал с некви два чифта или овър...

Също не ми харесва и сайзинга ти на ривъра, изглежда ми твърде много като че ли искаш фолд отколкото кол.А и ако имаме 9х на ривъра не знам дали ни е оферта да овърбетваме алл ин.
13 Apr 2012 15:13
Започвам с края- " и къде е грешката в мисловния ми процес по време на ръката ?" значи ли това, че си платил и ти е показал 9х :D? Според мен наистина reggish guy-a ще изолира по-лайт- това определено означава повече 9х в рейнджа. Не мисля, че при лимп от шорт и изолация от 4бб, от 200бб ефектив гай..хмм не очаквам ние да платим много лайт. Този боард в колинг рейнджа ни пф по-рядко ще имаме сетове и 2 чифта, и много повече ръце като овъркати + бфлд + бстрд, ТПГК, ТПТК...специално за ТПГК,ТПТК не мисля, че би ги изиграл така,докато останалите е много вероятно ръце като АТs,АQs,QKs,но определно повече суитед комбос и почти никакви оффсуит, докато при него са всички суит и повечето офф, което значи, че той удря по-добре от нас, интересно е дали можеш да имаш понякога и АКсс? Търн картата е добра и за наща ръка, тъй като ще продъжим да барелваме, НО мисля, че тази карта е много добра и за него, тъй като веднага ше елиминира ръце от сорта на JT,TT тъй като не би ги изиграл така. Тук ръцете, които барелваш най-често са QTs, QKs, AQs, AKs, ATs, KTs, 9Ts, 66, 88...AJs, AJo, JKs???? Ривър 7, имо на този ривър и ръката, както се е изиграла опонента трябва да те плати с не малка част от рейнджа си, защото трудно може да имаме силна ръка...стрейт много рядко, 2ри чифт по-често и топ пеър почти никога...хм 66,88, но колко често ще шипнем ривъра. Ако блъфираш с останалата част от ръце, без 9Тs, 66, 88, което означава, че шипваш65% на блъф, 12% за валю (9Тs) и 25% фин валю (66-88)...Според мен ботом рейнджа на опонента трябва да е 2чифта+,а ако не блъфираш с повечето от ръцете, имам предвид ръцете, които обхващат 65%-я рейндж,съответно вдигаш и колинг рейнджа си на ривъра и той по мое мнение ще е 88+. Искам да отбележа, че ръката може и да е коренно различна относно рейнджове спрямо опонентите, ако са имали някаква заигравка или история.Teзи сметки изцяло са сметнати на ръцете, които съм описал по-горе. Важен е и тайминг тела на противника на всички улици да се обърне внимание.
13 Apr 2012 15:19
Тук според мен е много важен имиджа ни с/у опонента, защото репваме много малко 9x. А пък ние какви 9x имаме които ще c/r на тоя борд? Може би (97s,T9s,А9h и от време на време 99) но с лимп УТГ фиш 31бб и ИСО МП(20% опен) аз поне не бих калвал тук 97s,T9s И А9s, защпото УТГ-то ще лимп/3б за 31бб. Бих калвал преф с тея ръце, ако знам, че фиша е пасивен и имиджа ми с/у рега е много "неприличен" т.е. ако хитна ще го стакна. А пък и неговия ИСО рейндж raise/call vs UTG е по-малък от 20%.Интересно е той как те вижда и какво знае за теб, че да го блъфираш на тоя ривър. Според мен, ако е добър играч, calling range му е 2пайрс, сетове, които не е райзнал на търна като 66(които са малко комбос)и от време на време ще хиро калва KJ AJ и всички овър пайрс, защото линия е мн блъфи и прилича на миснат фд. Но тва с ръце 1 пайр трябва мн рядко да те калва, защото опонента ти предполагам, че няма да знае какво става на ривера толкова дълбоки. Проблема е че ти най-вероятно няма да му в-бетваш сетове, а по скоро ще c/c ривера за още 130бб
13 Apr 2012 17:10
Аз в тоя спот би трябвало на ривъра да не съм балансиран, ако очаквам да фолдва по-силни ръце или обратното, защото ако ми колва по-лайт, тогава ще шипвам всичките си сетове, ако не колва лайт, тогава няма смисъл да ги шипвам.

Реално когато не познавам играча предпочитам да съм балансиран и тук бих шипнал всичките си сетове, както и почти всички блъфове.

Още нещо, което смятам е, че опонента не е наясно с каква част от рейнджа си на ривъра трябва да ми колва и къде е границата.

Имайки в предвид, че до ривъра опонента ми стига с много топ пеъри и 2 чифта/овърпеърс, то би трябвало да очаквам да фолдва 50% от целия си рейндж, тоест само топ пеърите (KJ/AJ) са 21 комбота, докато може да има A9hh, K9hh, Q9hh, T9hh (вероятно рирейз на флопа), което са тотал 4 комбота.

Ако приемем, че колва и всичките си овърпеъри (QQ+), то тогава има тотал 10 комбота, които колва и 21, които фолдва, което прави фолд екуитито ми повече от достатъчно, а блъфа ми доста печеливш.

"значи ли това, че си платил и ти е показал 9х ?"
Може би по-правилно щеше да е да кажа, има ли грешка в мисловния ми процес и къде е тя.
Като цяло ме интересува къде е грешно мисленето ми, а не къде е грешката в ръката.

"Важен е и тайминг тела на противника на всички улици да се обърне внимание. "

За съжаление никога не съм обръщал внимание на тайминг телс и не знам как да ги тълкувам, особено по време на ръката, което може да е минус, но може и да е плюс.

и от време на време ще хиро калва KJ AJ и всички овър пайрс, защото линия е мн блъфи и прилича на миснат фд.

За жалост от време на време не ни помага с нищо, нито с ЕВ, нито с екуити calculations.
Освен това не разбирам какво значи линията е много блъфи и прилича на миснат фд, след като по този начин бих играл и с валю рейнджа си.
Проблема е че ти най-вероятно няма да му в-бетваш сетове, а по скоро ще c/c ривера за още 130бб

Е ако ме е маркнал като фиш (в което се съмнявам), може да очаква точно това да направя, но това дори не подлежи на коментар, защото опонента ми ще вбетне топ сет/стрейт и ще чекне всички по-слаби ръце, тоест ако реша да чекна сет на ривера, то е за да го чек/фолдна, но пак казвам, никога не бих чекнал ривъра със сет.

Освен това само аз ли не виждам толкова многото му 9х комбинации, с които ще ми плати чек/рейз на флопа и бет-а на търна ?
Тотал 3 или 4 комбинации, което не ми се струва изобщо много.
13 Apr 2012 20:11
Сетовете ни са два- 66 и 88, 2 чифта не мисля,че ще шипнем(може би топ 2, но не е много популярно ч/р флопа с TJ, така че пак е малко вероятно).
Девятките ни са А9hh,Q9hh, други ръце не мисля,че флатваме при този стак на утг лимпъра. Може да сложим някакъв ч/р на блъф, в който има 9, но това като се замисля е само 99 или А9s.
С други думи не са ни много комботата,които имат сет/стрейт, а са доста блъфовете и семи-блъфовете, които имаме.
С/у неизвестен може и да мине някой път, хората мисля,че не обичат да се стакват без история толкова диип и да хиро-колват, но като цяло не е много оптимално.
От негова гледна точка AA= JT, но понякога по-скоро би фолднал АА, а платил с TJ.
Ако масата е някаква турбо маса,без тб или от сорта, е доста по-вероятно да мине :)
13 Apr 2012 22:19
Груди :
Ако масата е някаква турбо маса,без тб или от сорта, е доста по-вероятно да мине :)

какво значи тб? :unsure:
14 Apr 2012 02:58
Stoko:
какво значи тб? :unsure:
time bank :)
14 Apr 2012 13:33
Аз мисля че на ривъра супер много си поляризираме рейнджа с шоув. Другото което е ние предварително трябва да знаем от какво точно искаме да го фолднем. Значи то е ясно че сет и 2 пеърс няма да хвърли (ще има блокери за доста комбинации), рейнджа който трябва да атакуваме е AJ,KJ,QJ,QQ-AA. Един бет от 1/2 на ривъра първо че трябва да работи доста по-рядко и второ репваме по-широк валю рейндж, освен 9х, сетове и 2 пеърс и ми се струва оптимално в случая
ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА

ИЗПРАТИ

РЕГИСТРИРАЙ